Házirend

A SportPontot (1064 Budapest Rózsa utca 50.) a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. üzemelteti.

A Házirend célja, hogy meghatározza a SportPontban tartózkodó személyek (a szolgáltatásokat igénybe vevők és munkatársak) egymás közötti magatartását és azon alapvető szabályokat, amelyek a kiváló színvonalú, kulturált szolgáltatói tevékenység érdekében szükségesek.

 

Általános szabályok

A SportPont területén TILOS:
– a dohányzás, valamint az alkohol- és drogfogyasztás
– minden olyan tevékenység, mely a SportPont szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályt, vagy közerkölcsölt sért
– minden, másokat erős zajjal, szaggal, vagy más környezeti ártalommal járó zavaró tevékenység
–  az üzemeltető engedélye nélkül kereskedelmi tevékenység, reklám (reklámtáblák, falragaszok és szórólapok) elhelyezése, hang és képanyag készítése.

A SportPont területén kizárólag megfelelő végzettségű, a létesítmény üzemeltetőjénél nyilvántartásba vett személyek jogosultak engedély birtokában sportszakmai tevékenységet folytatni, oktatást, edzést tartani.

A SportPont szolgáltatásai kizárólag a nyitva tartási időn belül vehetők igénybe (kivéve, ha jogszabályt nem sért, és az üzemeltető előzetesen engedélyezte).

A SportPont területén a rend és tisztaság betartása, valamint a kulturált viselkedés alapvető szabály.

Kerékpárt, rollert, babakocsit és kisállatot (kivéve vakvezető kutyát) a SportPont területére bevinni tilos. Kerékpárral érkezők részére a lépcsőházban kialakított kerékpár-tároló áll rendelkezésre.

Az épületben (így a lépcsőházban is) tilos a mások és környező lakók nyugalmának megzavarására alkalmas hangoskodás. A bejárati ajtó biztonságos zárásáról a vendégnek belépés után gondoskodnia kell.
A szolgáltatásokat mindenki saját felelősségére veszi igénybe.

Üzemeltető nem vállal felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért.

A talált tárgyakat minden vendég a recepción köteles dokumentálás mellett leadni.

Az épületben kamera működik!

A SportPont vendégei elfogadják, hogy az üzemeltető kép és hangfelvételeket készíthet és tehet közzé honlapján, közösségi oldalain illetve a SportPontról szóló promócióban, melyeken mint vendégek feltűnnek, de semmilyen követeléssel nem léphetnek fel az üzemeltetővel szemben.

Jelen Házirend minden szolgáltatást igénybevevő vendég számára szabadon a SportPont recepcióján elérhető és áttekinthető. A szolgáltatások igénybevétele a Házirend automatikus elfogadását jelenti.

E Házirendet üzemeltető évente felülbírálja, és a biztonságos és szabályos működés érdekében szükséges módosításokat megteszi.

 

Személyes adatok kezelése, recepció

Az első alkalommal történő belépésnél minden vendégnek kötelező kitölteni a recepciónál rendszeresített Regisztrációs adatlapot, amelyben elfogadja és tudomásul veszi a Házirendben foglaltakat.
Az első belépés magában foglalja a fényképes nyilvántartásba vételt is.

Az első belépéskor a SportPont recepciós munkatársa regisztráció céljából jogosult a vendéget (a kedvezményes bérletekkel való visszaélés elkerülése érdekében) a személyét igazoló dokumentum bemutatására kérni.

A szükséges adatok közlését részben vagy egészben elhárító, illetőleg az arckép lefotózásától elzárkózó vendégtől az üzemeltető jogosult megtagadni szolgáltatásait. Az üzemeltető a vendégek adatait harmadik félnek nem adhatja át.

A épület területén balesetet szenvedett személyek elsősegélynyújtásához a recepción 1 db elsősegély-láda áll rendelkezésre. Minden baleset esetén az üzemeltető baleseti jegyzőkönyvet készít. SportPont területén bekövetkező bármilyen rendkívüli eseményt az elsődlegesen észlelő az üzemeltetőnek a recepción köteles késedelem nélkül jelezni.

A rendkívüli eseménytől függően haladéktalanul, telefonon értesítendő:
Általános segélyhívó: 112
Mentők: 104
Rendőrség: 107
Tűzoltóság: 105

A recepcióban és a büfé kiszolgáló területén kizárólag a SportPont munkatársai tartózkodhatnak.

A vendég a belépéskor használatba vett eszközöket (pl. „beléptető óra”, sporteszköz) távozáskor köteles sértetlenül leadni a recepción.

 

Fitneszterem és csoportos foglalkozások
A Sportpont termei csak érvényes órajeggyel vagy bérlettel látogathatóak. A szolgáltatások díjait belépéskor előre kell megfizetni.

A termekben és a galérián 14 év alatti gyerek csak szülői, pedagógus felügyelettel, vagy engedéllyel tartózkodhat.

A fitnesz gépek rendeltetésszerűen használhatóak, használat után tisztításuk kötelező a kihelyezett fertőtlenítő szer kizárólagos használatával.

A fitneszterembe és tornaszobákba a belépés csak sportolásra alkalmas felszerelésben lehetséges. Váltócipő használata kötelező! (“No marking” fajtájú cipők használata ajánlott.)

A vendég az általa használt sporteszközöket igénybe vétel után a helyére köteles visszatenni.

A törölköző használata kötelező edzés közben.

Étel fogyasztása a tornatermekben, a galérián és az öltözőkben nem megengedett.  A termekbe csak és kizárólag zárható, műanyag palackban vihető be ital. Minden más ital és eszköz bevitele tilos. A táskákat, utcai ruházatot az öltözőszekrényekben kell elhelyezni. A vállfa a szekrény tartozéka, elvinni tilos.

A csoportos órák látogatása előzetes (internetes) regisztrációhoz kötött.

A SportPont vezetősége fenntartja a jogot, hogy az órarendet megváltoztassa, edzőket cseréljen a biztonságos, eredményes és színvonalas szolgáltatásnyújtás érdekében.

 

Oktatási intézményeknek
Oktatási intézmények csoportjai kizárólag előzetes regisztrációt követően látogathatják a SportPontot reggel 8.00 és délután 15.00 óra között, az előre egyeztetett szabad idősávban.

A regisztrációhoz az alábbi adatokra van szükség: az intézmény neve és címe, kísérő pedagógus neve és elérhetősége, osztálylétszám, korosztály, választott plusz szolgáltatás (minimum 3 nappal korábban).

Öltöző használata kötelező.

A beléptető karórákat a csoportot kísérő pedagógus veheti át, amelyeket távozáskor köteles hiánytalanul a recepciós kezébe leadni.

A testnevelés órához szükséges eszközöket a SportPont biztosítja.
Az eszközök rendeltetésszerű használatáért, a keletkezett károkért és gyermekek testi épségéért a pedagógus felel.

 

Házirend kiegészítés:

Átmeneti rendelkezések a coronavírus megelőzésére.

Szeptember 1-től megszűnik a létszám korlátozás!
Újra lehet röplabda, streetball illetve floorball pályát foglalni.
A SportPonton belül kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartsátok be a 1.5 méter távolságot, az öltözőkben is minimális létszámmal legyetek bent (max. 4 fő).
Pályafoglalást a 06 1 790 0505-ös telefonszámon, e-mailben ( info@sportol6.hu) illetve Facebook oldalunkon tudtok.
Megértéseteket köszönjünk!

 

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szombat és Vasárnap: ZÁRVA

Ahol élmény az egészség!